Det nye 2022 OL anlegget for hopp, langrenn og skiskyting produserer snø som om det var OL i år.  Selv om prøve-OL har blitt avlyst, og stort sett ingen internasjonale utøvere er i stand til å teste løyper, skytebane og hoppbakker, så setter OL arrangøren anlegget i konkurransemodus likevel.

Det splitter nye og kompliserte snøproduksjonsanlegget må testes og den operative staben må få erfaring i å lage og preparere snø på den mest effektive måten. 

Stadionanleggene for hopp, skiskyting og langrenn ligger innenfor en ca 2 km halvsirkel, og det tradisjonelle snøproduksjonsanlegget styres sentralt med en kapasitet på 900 000 liter vann i timen.  Et reservoar på 200 millioner liter vann er fullt etter sommerens regnvær, og ca 200 hydranter er strategisk plassert rundt løyper og hoppbakker slik at ca 50 snølanser og snøkanoner kan flyttes for å produsere snø i to hoppbakker og ca 20 km løyper.

På grunn av den stabilt kalde og tørre værtypen (anlegget ligger på ca 1600 meter over havet) så går snøproduksjonen 24 timer i døgnet.

Photo: Wei Qinghua
Photo: Wei Qinghua
Photo: Wei Qinghua