Den splitter nye 2022 OL arenaen for langrenn ligger utefor byen Zhangjiakou et par timer nord for Beijing (med arenaer for skiskyting og hopp like ved). Langrennsløypene er bygd på en høyde fra 1693 – 1721 meter over havet. Arenaen har vært igjennom 5 år med planlegging og utbygging, og settes nå i stand til lekene som starter i februar. 

Temperaturen synkes tidlig i november raskt mot flere kuldegrader, og snøproduksjonssystemet gjøres allerede klart. Det tradisjonelle systemet består av et reservoar på ca. 2 millioner liter vann, med pumpehus, et dypt rørsystem (2 meter i bakken) og over 70 hydranter rundt løypene.  Systemet er full-automatisk og med den nyeste teknologien som gjør at kvaliteten på snøen og hver snøkanon kan styres fra en sentral PC.  Siden klimaet er tørt om vinteren med minimal natursnø, så er anlegget helt avhengig av snøproduksjon (nedbøren kommer som regel i august og september og fyller opp vannreservoaret).

Med 20 flyttbare snøkanoner så er det mye arbeid å flytte kanonene rundt det ca 10 km lange løypesystemet – fra seksjon til seksjon. Det vil ta ca 5 – 6 uker å legge ut snøen, skyve snøhaugene ut og preparere klart for skiløperne.  Med den forventa kulden i november og desember kan snøproduksjonen skje hele døgnet i tre skift.

Anleggets maskinpark består av to Prinoth Bisons og to Prinoth Huskys (med fire eller to sporpanner) samt snøskutere med tilbehør for lett preparering når nødvendig. Skiskyting og hoppanleggene har tilsvarende maskinpark.

Den første internasjonale bruken av anlegget skjer den første uka i desember da kombinert arrangerer Continental-cup konkurranser. I fjor vinter var anlegget brukt i en uke for nasjonale renn for de kinesiske landslagene.

Fra februar 2021

Langrennsløypene er designet sammen med den Olympiske TV direktøren for langrenn, og vil presentere langrenn på en flott måte. Terrenget besto opprinnelig av åpne gress-sletter med en del kålåkre i den nederste delen av området. De to siste årene har mange tusen trær blitt planta for å gi bedre beskyttelse mot vind og for å skape et mer varierende landskap.

I forrige uke ble løypene sertifiert (homologert) av det internasjonale skiforbundet (FIS). Løypene er tøffe som det skal være for et OL, men uten altfor lange bakker.  Store deler av løypene er undulerende og har også et par tekniske unnabakker slik at de bør bli likt av de aller fleste løperne (se profil og plan for 7.5 km løypa under).

Under OL, så avholdes noen av langrennsøvelsene og alle kombinertøvelsene på kveldstid.